Forskjellige typer forskning

Forskjellige typer forskning

Forskjellige typer forskning

I denne artikkelen skal vi snakke om hvor langt teknologien har kommet så langt, og hva slags konsekvenser dette kan komme til å få for oss i fremtiden. La oss hoppe rett i det!

Kunstig Intelligens

Du har sikkert hørt noe om kunstig intelligens og det kan faktisk hende at vi begynner å nærme oss noe som kan ligne ekte kunstig intelligens. Dette har blitt snakket om i mange år, men som du merket så begynner folk å snakke mer og mer om det, men det er faktisk ikke umulig at et slikt system allerede eksisterer uten at vi vet om det.

La oss for eksempel se på forskjellige systemer som lærer, som for eksempel Google. Dette er en søkemotor som lærer og følger med på hva folk søker, og som er tilkoblet til alle svarene på Internett. Noen mener at denne typen bevissthet kanskje allerede eksisterer i slike programmer, men at vi ikke aner noe om det. Dette er en veldig skummel tanke, men det finnes folk som snakker om det på for eksempel TED

Estetisk forskning

Du har sikkert hørt om at man i dagens verden kan se ut nesten nøyaktig slik man vil. Med plastisk kirurgi kan man skifte ansiktet sitt, og til og med skifte kjønn. Det er også muligheter for hårtransplantasjon dersom man har mistet håret sitt.

Mange muligheter, og ikke bare blir levealderen vår forlenget, men vi kan også faktisk se yngre ut enn vi gjorde før. Dette kan jo være både en god og en dårlig ting, men de fleste er ikke så veldig bekymret for denne utviklingen.

Deepfakes

Snart så kan det faktisk bli vanskelig å vite at det vi ser på videoer faktisk er ekte. Dersom du søker på dette konseptet så kommer du til å finne videoer der mennesker har brukt et program som kan sette en annen persons ansikt på ditt eget, og det ser i dag noenlunde realistisk ut. Fremover så kan det hende at det blir så virkelig, at videoer ikke lenger kan bli brukt som bevismaterialer.

Du kan tenke på det som en slags Photoshop for videoer. Det samme programmet har blitt godt utviklet for audio også. Det vil si at snart kan man skape videoer og lydfiler som faktisk aldri hendte i virkeligheten.

Dette er faktisk veldig skummelt for hvordan samfunnet kan komme til å utvikle seg senere. Uansett så er det ingenting vi kan gjøre med det, og det virker som om toget har gått og at vi er på vei inn i en vrien fremtid.

Konklusjon

Teknologien utvikler seg i en spennende og ny retning, og vi må være forberedt på at ting kan bli annerledes veldig fort. Det er bare å følge med!

admin

Uncategorized

No description. Please update your profile.