Har noe positivt kommet ut av koronapandemien?

Har noe positivt kommet ut av koronapandemien?

Har noe positivt kommet ut av koronapandemien?

Koronapandemien har herjet både nasjonalt og globalt i snart ett og et halvt år. Siden 12. mars 2020 har Norges innbyggere levd under strenge tiltak, i hvert fall i noen perioder. Mange har gitt avkall på mye de har vært vant med og tatt som en selvfølge. Vi har ikke fått ha nærkontakt med mange av de vi er glade i, ikke alle har fått drevet med hobbyen de trives aller best med, og periodevis har vi måttet sitte hjemme i karantene eller isolasjon. Konsekvensene har utvilsomt vært store, både for samfunnet som helhet og for enkeltpersoner. Men, i denne artikkelen ser vi nærmere på om det også har kommet noe positivt ut av koronapandemien, og da spesielt med tanke på forskning.

Beredskap

Regjeringen har flere ganger gjennom pandemien fått kritikk for at beredskapen har vært for dårlig i tilfelle noe som korona skulle inntreffe. Vi har alle sett viktigheten av å være forberedt på at det verste skal inntreffe. For eksempel har vi sett hvor viktig det er med munnbind, Antibac og nok oksygenmasker til mennesker som trenger det på sykehusene. Videre har koronapandemien vært gjenstand for en rekke forskningsprosjekter som blant annet utvikling og produksjon av vaksiner, som forhåpentligvis vil overvinne pandemien.

Utvikling av vaksiner

På rekordtid har både Pfizer, Moderna, Johnsen og Johnsen, samt Astra Zenica klart å utvikle og produsere vaksiner som beskytter oss mot koronaviruset. Noen av vaksinene har vist seg å ha alvorlige bivirkninger, og gis nesten ikke lenger til befolkningen. Samtidig har vi sett at et felles europeisk samarbeid om vaksineutvikling og -produksjon har vært nyttig. Der det mest sannsynlig vil skje en utvikling, er det at hvert enkelt land, spesielt de rikeste som blant annet Norge, vil satse på forskning rundt vaksineutvikling og -produksjon selv i tiden fremover.

Rebecka

Forskning og vitenskap

No description. Please update your profile.

childcare