La ungdommen få plass til å utforske

La ungdommen få plass til å utforske

La ungdommen få plass til å utforske

Det er svært viktig at foreldre gir litt slipp på ungdom i oppveksten. De som som ikke får oppleve hvordan det er å slå seg, fryse eller takle andre fysiske og mentale utfordringer, kan faktisk miste muligheten til å lære å ta ansvar, bli selvstendige og lære ledelse senere i livet. Ungdom har behov for å boltre seg på fristeder som ikke er styrt av voksne, slik at de kan gå ulike utfordringer i møte tidlig i livet. Speideren kan være et trygt sted for en sikker utforsking i oppveksten. Her lærer de unge å jobbe i team, overnatte ute i telt og være nær naturen.

Utforskning fører til forskning

March for Science Løfter fram vitenskapen for å skape flere forskere med en stor internasjonal markering. Dette er et fint tiltak som bør arrangeres oftere i dagens samfunn. Vi har en stygg evne til å overbeskytte ungdommen, gjennom å styre både deres skolegang og aktiviteter på fritiden. De skal bringes hit og dit for å unngå farlig trafikk eller være for lenge uten oppsyn. Deretter hører man foreldre som syter over at de føler seg som en taxisjåfør på fritiden! Saken er at ungdom trenger mer alenetid, mer tid i naturen og mer fysisk aktivitet i fri utfoldelse. På denne måten kan de utforske sine egne grenser og bli nysgjerrige. Det å vekke ungdommen opp fra den digitale hverdagen kan føre til at vi får flere forskere i fremtiden. Digitaliseringen, sammen med den overbeskyttende voksenrollen, er to faktorer som dreper ungdommens kreativitet.

La ungdommen bygge noe selv

Å handle materialer hos Buildor.no kan være det som skal til for å sette ungdommen i huset i aktivitet. Vet du ikke hvordan du skal få dem vekk fra dataskjermen eller TV-en? Da skal du gi dem et godt gammeldags byggeprosjekt som kan sette deres kreativitet i sving. Kanskje kan flere foreldre gå sammen om kostnadene, slik at ungdommene kan bygge sitt eget klubbhus eller en hytte i et tre? Her kan de deretter få lov til å overnatte ute i det fri, kanskje med kikkerthull for å studere ville dyr? Hva med å bygge en skikkelig kul ola-bil? Slike som våre besteforeldre lekte med i fortiden. La de få bygge flere typer og deretter lage konkurranser seg i mellom. Litt fart i bakken har alltid vært noe som får ungdommen ut av døra.

Rebecka

Forskning og vitenskap

No description. Please update your profile.

childcare